tuomas turriago
 
 
etusivu faktaa kuvagalleria produktiot
 

 

 

 

 

Johanna Kalmari

Sopraano Johanna Kalmari

Sopraano Johanna Kalmari on opiskellut klassista laulua 2003-07 Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa opettajinaan Satu Sippola ja Päivi Nisula (Sibelius-Akatemia). Koulutuksensa jälkeen hän on jatkanut opintojaan basso Jaakko Ryhäsen ja altto Marit Sauramon johdolla. Hän opiskelee myös musikaalilaulua näyttelijä, laulunopettaja Petra Karjalaisen johdolla.

Johanna Kalmari on esiintynyt solistina mm. Vaasan oopperassa (Kokkonen: Isänmaan tyttäret, Lehar: Iloinen leski), Ilmajoen musiikkijuhlilla (Pulkkis: Kekkonen), Tampereen oopperafestivaaleilla (Mozart: Taikahuilu) sekä ensemblessa musikaaleissa Seinäjoen kaupunginteatterissa (Steinman: Dance of a Vampire) ja Tampereen työväenteatterissa (Sondheim: Desiree - Pieni yösoitto).

Hänen muita oopperaroolejaan ovat olleet mm. Hannu (Humperdinck: Hannu ja Kerttu), Leokadja Beckbick (Weill: Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho) ja Miss Todd (Menotti: Vanhapiika ja varas) Tampereen konservatorion produktioissa. Lisäksi hän on osallistunut 2010-2012 Opera Gomsin kolmiviikkoiselle mestariluokalle Sveitsissä, joissa hän on valmistanut Figaron häiden (Mozart) Cherubinon ja Ariadne auf Naxosin (Strauss) Komponistin roolit sekä Reininkullan (Wagner) Wellgunden roolin.

Kalmari on Tampereen Kamarioopperayhdistys ry:n perustajajäsen ja esiintynyt solistina sekä useissa kamarioopperaproduktioissa, oopperakabareissa että konserteissa. Syksyllä 2015 maailmanensi-iltansa Tampere-talossa sai kaksi uutta suomalaista lastenoopperaa, joista toisessa Kalmari lauloi Ketun roolin (Korpijaakko: Maailmanloppua paossa). Lisäksi hän on ollut mukana tuottamassa useita produktioita ja myös luomassa graafista ilmeittä ja markkinointimateriaalia. Johanna Kalmari on valmistunut medianomiksi 2003 Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Kalmari on laulanut mm. Nuori soi! -sinfoniaorkesterin, Jalas Chamber -kamariorkesterin sekä poikakuoro Pirkanpoikien solistina. Hän on myös laulanut omia lied-konserttteja sekä viime vuosina useita yhteiskonsertteja bassobaritoni Juha Uusitalon kanssa.

Johanna Kalmari on laulanut Tampereen oopperakuorossa vuodesta 2001, Tampereen Filharmonisessa kuorossa vuonna 2014, sekä Savonlinnan oopperajuhlakuorossa 2002-2007. Hän on vaihtanut fakkia viime vuonna mezzosopraanosta sopraanoon.

 

 

 
doteasy.com - free web hosting. Free hosting with no banners.
Doteasy Web Hosting