tuomas turriago
 
 
etusivu faktaa kuvagalleria produktiot
 

 

 

 

 

Mezzosopraano Jeni Packalén

Mezzosopraano Jeni Packalen debytoi Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2009 Ullan roolissa Olli Kortekankaan oopperassa Isän tyttö. Tämän jälkeen rooleja on kertynyt useita mm. päärooli Marjatta Kuusiston Isänmaan tyttärissä (Vaasan ooppera), Carmen La Tragedie de Carmen oopperassa (Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat) sekä Sorceress & Spirit Purcellin oopperassa Dido & Aeneas.

Halusta olla mahdollisimman monipuolinen muusikko on Packalenille syntynyt läheinen suhde myös kamarimusiikkiin, barokkimusiikkiin ja kirkkomusiikkiin. Keväällä 2014 Packalen oli alttosolistina Hannu Linnun johtamassa ja Suomalaisen Barokkiorkesterin soittamassa Mozartin Requiemissa. Tästä upeasta konsertista innoittuneena Packalen on tehnyt töitä barokkirepertoaarin parissa kehittäen oman instrumenttinsa kykyä tulkita tätä repertoaaria. Kesällä 2014 Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla esitetyt Bachin Markus- ja Matteus-Passio sekä Purcellin Dido & Aeneas vain lisäsivät halua syventyä barokkimusiikin estetiikkaan.

Vuodesta 2010 lähtien Packalen on esiintynyt säännöllisesti Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla esiintyen muun muassa Vladimir Mendelssohnin, Meta4, Gidon Kremerin ja Konstantin Boginon kanssa. Myös Lux Musicae, Ritarihuoneen kamarikesä, BarokkiKuopio sekä Naantalin musiikkijuhlat ovat kiinnittäneet Packalenin vuosien varrella taitelijakseen.
Packalen on esittänyt laajan kirjon passio- ja oratoriokirjallisuutta yhdessä mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Barokkiorkesterin, Kymi Sinfonietan, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Kuninkaantien muusikoiden kansssa.

Jeni Packalen on palkittu Lappeenrannan laulukilpailuissa toisella palkinnolla 2008. Vuonna 2009 hän oli Suomen Richard Wagner-kulttuuriyhdistyksen Bayreuth stipendiaatti.

 

 

 
doteasy.com - free web hosting. Free hosting with no banners.
Doteasy Web Hosting