tuomas turriago
 
 
etusivu faktaa kuvagalleria produktiot
 

 

 

 

 

Sopraano Anna Ranki

Anna Ranki on opiskellut laulua Pirkanmaan ammattikorkea-koulussa, josta hän valmistui vuonna 2007 muusikoksi (AMK) opettajanaan Satu Sippola-Nurminen. Ranki jatkoi opintojaan oopperalaulaja Ritva-Liisa Korhosen johdolla ja suoritti solistiset erikoistumisopinnot 1 (PIRAMK 2009) ja solistiset erikoistumisopinnot 2 (TAMK 2010).

Ranki on pitänyt lied-konsertteja ja häntä on kuultu solistina useissa kirkkoteoksissa, mm. J.S. Bachin Matteus passio, F. Schubertin G-duuri messu ja W.A. Mozartin Exsultate, jubilate. Hänen oopperaroolejaan ovat olleet Adalmina (Autio: Adalminan helmi), Lucy (Menotti: The Telephone), Laetitia (Menotti: Vanhapiika ja varas), Serpina (Pergolesi: Piika emäntänä) sekä 1.poika (Mozart: Taikahuilu).

Ranki on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuosina 2005-2011 ja Tampereen oopperakuorossa vuosina 2001-2006. Ranki toimi Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa sopraanojen äänenjohtajana vuosina 2009-2011 ja Oopperajuhlat myönsivät hänelle ”Vuoden kuorolainen 2010”-tunnustuksen. Ranki on Tampereen Kamarioopperayhdistys ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja.

Ranki on ennen lauluopintojensa aloittamista valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) piano pääaineenaan ja hän toimii Tampereen Rudolf Steiner -koulussa säestäjänä sekä Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymässä pianonsoiton-opettajana.

 

 
doteasy.com - free web hosting. Free hosting with no banners.
Doteasy Web Hosting